donderdag 26 juli 2007

kantoorsymfonie


Het kan niet anders of eenieder die de eerste editie van Polderlicht bezocht -we spreken november 2001- herinnert zich het aandeel van Peter Zegveld. Tegen de immense zijwand van het Montessori College Oost projecteerde Zegveld het profiel van een gigantisch hoofd. Alsof God himself een kijkje kwam nemen in het Polderweggebied. En Hij sprak zelfs - al kwam er niet veel zinnigs uit.

Zegvelds ontwapenende humor, zijn maffe vondsten en zijn voorkomen (de man heeft iets van een grote, wat morsige teddybeer) maken dat hij goed gedijt in het kindertheater. In zijn nieuwe 'mechanisch concert' Office Symphony is het verhaal weer volstrekt ondergeschikt aan allerlei gekke truuks, kabaal, rook en schrikeffecten. Absurdistisch en aanbevolen voor alle leeftijden. Vandaag t/m zondag te zien op de Karavaan te Heiloo.

nb De website van Polderlicht is aangepast aan de komende editie. Met een korte introductie van alle kunstenaars en met links naar hun eigen websites. Met dank aan Carin Baeten die alle stukjes info op hun plek heeft weten te html-en.