vrijdag 24 augustus 2007

erop uit!


De Amsterdamse Uitmarkt lijkt al jaren vooral een braderie voor mensen uit de provincie die 's avonds weer naar huis gaan met tassen vol dure folders. Gelukkig staat er, voor wie de massa's weet te ontwijken, elk jaar ook veel interessants op het overvloedige programma. Zo ook dit weekend.

Onder de titel Lighten Up zal in de bagagehal van broedplaats Loods 6 op het KNSM-eiland een bijzondere tentoonstelling plaatsvinden van een tiental kunstenaars. Het geheel toont een 'transparante en virtuele' wereld door middel van licht, geluid en projectie. Deelnemende kunstenaars zijn Majel van der Meulen, Stan Klamer, Mark Tegefoss, Andre Bach, Gert jan van Rooij, Suzan Drummen, Lynne Leegte, Nico Den Dulk, Titia Ex, Volker Licht en Nicky Zwaan. T/m 2 september.

Een stukje verderop, in de voorruimte van Pakhuis Wilhelmina aan de Piet Heinkade, toont Consortium een doorlopend programma van 35 één-minuut durende videowerken van het Britse HOST: Cinema project. Op 25 en 26 augustus van 12.00 – 18.00 uur.

Nog een stukje verder, in Pakhuis de Zwijger, staat een unieke beamer-opstelling waarmee op negen schermen tegelijk kan worden geprojecteerd. Er zijn presentaties van o.a. Miloushka Bokma en Su Tomesen. Voor tijden klik hier.