donderdag 6 september 2007

de oogst van oost


Vanaf morgenmiddag staat 'ons' stadsdeel Oost/Watergraafsmeer drie dagen lang geheel in het teken van het jaarlijkse cultuurfestival De Rode Loper: alle kunstzinnige en anderszins culturele instellingen die er toe doen zetten hun deuren open voor een geïnteresseerd publiek. Dit jaar hanteert het festival voor het eerst een thema: oogst. Er zijn voorstellingen, tentoonstellingen, kleinschalige (pop-)optredens, beeldenroutes etc. In broedplaats Marci Panis is er -naast heel veel meer- een presentatie van Polderlicht-deelnemer Yarre Stooker te zien. Van hem is ook bovenstaande afbeelding.

Een initiatief dat tijdens de Rode Loper zeker niet mag ontbreken is CIAOW, oftewel Cultuur In Amsterdam Oost Watergraafsmeer, een enorme digitale databank. CIAOW -bedacht en opgezet door Jos den Dikken- resideert het hele weekend in galerie Outline. Naast een doorlopende expositie zijn er workshops, optredens van singer/songwriters (o.m. Pfaff) en zingen ook uw nederige Polderlicht-organisatoren een liedje.

nb Audiofragmenten van de geluidskunstenaars die we voor Polderlicht hebben gestrikt zijn te beluisteren op onze kersverse myspace-pagina; die vindt u hier.