vrijdag 28 september 2007


Dwars door de Buurt, de krant van en voor stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, verschijnt maandelijks in een oplage van 30.000 exemplaren. Het binnenkatern van het nieuwste nummer is traditiegetrouw gereserveerd voor de Polderlicht-programmakrant: vier pagina's vol informatie over het project en een plattegrond met daarop de plekken waar straks de kunstwerken komen te staan. Komend weekend valt 'de Dwars' bij meer dan 50.000 bewoners in de brievenbus. Dwars-redactie, hartstikke bedankt!
Polderlicht krijgt geld van 'ons' stadsdeel en een aantal fondsen, maar anderssoortige ondersteuning is minstens zo belangrijk. Want waar zouden we zijn zonder de bedrijven en instellingen die ons hun panden, etalages of terreinen ter beschikking stellen?! Iedere keer opnieuw zijn we blij verrast door de welwillendheid waarmee men ons die medewerking verleent. Deze week waren we bij resp. Sander Koops van uitzendbureau Startpeople en mevr. Degani van de Hema. Beiden werken nog niet zo lang in hun filialen in de Linnaeusstraat, dus ze kennen ons niet van eerdere Polderlicht-edities, maar toch hoefden ze allebei niet lang na te denken over hun medewerking. Op dat soort momenten is organiseren een feest. Ook hier geldt: beste mensen, bedankt!

Maar de ├ęchte helden zitten bij Stadsdeelwerken. Een paar kuub schone, zwarte grond nodig? Een metertje of honderd aan dranghekken? We kunnen het zo gek niet verzinnen of men denkt mee en zoekt naar een oplossing. Terwijl ze hun handen al vol hebben aan hun eigen projecten is er voor ons 'kunstenmakers' altijd wel een gaatje vrij. Paul, Riny, Freek, Rob en alle anderen: enorm bedankt!