zondag 21 oktober 2007

laatste kans!


Van boven naar beneden: Ronald van der Meijs' fluitketel-installatie, de video-animatie van Yarre Stooker en Wessel Westerveld's Project(or)-performance.

Gisteravond was ongetwijfeld de best bezochte Polderlicht-avond ever: zo'n duizend (1000!) enthousiaste bezoekers liepen door het Polderweggebied. Eén van hen was Peter Gerritsen, die ons bovenstaande foto's stuurde. Peter bedankt!

Die duizend mensen genoten van negen lichtkunstwerken. Zes geluidskunstwerken. Vijf videoinstallaties. En twee filmprogramma's. Werk van kunstenaars uit het hele land, maar ook uit de directe omgeving van het Polderweggebied; van internationaal erkende lichtarchitecten tot onlangs aan de Rietveld afgestudeerde jonge videokunstenaars. Met grote kunstwerken die van een afstand te zien zijn en kleine verrassingen in donkere hoeken. Van narratieve video-verhalen tot ruige, abstracte noise-erupties. Dat alles in en om 19e eeuwse industriële panden, een postmodern schoolgebouw, half-affe nieuwbouw en duistere bouwputten. Alleen vanavond nog te zien. Laatste kans!