donderdag 1 november 2007

terugblik [10]


Het gezicht van uitbater Martin sprak boekdelen; hij vond het maar niks. Het contrast was dan ook groot tussen de cleane, nieuwe bar van Sports World en het onooglijke kunstwerk van Femke van Heerikhuizen: een rommelig zootje vuilniszakken, snoeren, een viezig verfblik en wat ouwe apparaten. Pas als iemand op de knop drukt komt het werk tot leven. Drie windbuilen schudden dan letterlijk het stof van zich af en beginnen een noisy rocksong te spelen. The Dustsuckers spelen harde, korte liedjes zoals u ze niet eerder hoorde, en toch met een vertrouwde sound. Ze zijn op toernee, dus binnenkort wellicht op een podium bij u in de buurt!

terugblik [9]


Boven: de videoprojectie van Rianne van Schijndel, achter het raam van Uitzendbureau Start. De verkeersregelaars die in de film te zien zijn staan dagelijks precies vóór datzelfde raam.

Midden: de video In Between Times van Danielle van Vree, aan de rand van een stukje braakliggend terrein dat tot voor kort een basketbalveldje was. Toepasselijk, want de film gaat over een 'gesaneerd' (lees: gesloopt), want verouderd speeltuintje. En een mooie metafoor voor wat 'ze' met het Polderweggebied aan het doen zijn.

Beneden: de videoprojectie van Sarah Barkmeijer; een luchtige kijk op de bouwwerkzaamheden rondom het nieuwe stadsdeelkantoor, getoond ín het nieuwe stadsdeelkantoor.