donderdag 2 april 2009

even voorstellen... [1]


Na lang wikken en wegen hebben we een groot deel van de kunstenaars die aan Polderlicht gaan deelnemen op een rijtje. We stellen er hier alvast een paar aan u voor:

Willem Hoebink (Amsterdam) is architect en lichtkunstenaar, die beide disciplines combineert en lichtinstallaties maakt als onderdeel van gebouwen. En daarbij niet moeilijk doet over een paar verdiepingen meer of minder...

Elise van de Linden (Deventer) maakt poetische video-installaties waarin elementen uit de natuur (planten, bloemen, insecten) de omgeving lijken te overwoekeren. Elise heeft een voorkeur voor het projecteren op plafonds. Bovenstaande afbeelding -een still uit het werk 'Vlucht'- maakt duidelijk waarom.

LocalStyle (Chicago/Amsterdam) is een duo bestaande uit Marlena Novak en Jay Alan Yim. Marlena is schilder en videokunstenaar. Ze construeert grafische videobeelden waarin strakke vlakken in heldere kleuren de boventoon voeren, en combineert die op een spannende manier met 'echte', fotografische beelden. Partner Jay is componist in het hedendaags-klassieke metier, met een grote voorliefde voor percussieklanken. Hij maakt harde, felle, zelfs gewelddadige soundscapes bij Novak's beelden.