vrijdag 3 juli 2009

polderlicht in de 'dwars'


Leuke dingen moeten gepromoot worden, anders weet geen mens ervan. Dat geldt ook voor Polderlicht; vandaag is onze 'PR-campagne' van start gegaan met een artikel in Dwars door de Buurt. Hier het hele verhaal:

Nog één keer Polderlicht!
Komende oktober is het weer zo ver: kunstproject Polderlicht zet het Polderweggebied opnieuw drie avonden lang 'in een ander licht'. Tussen de nieuwe gebouwen -en ook binnen- zijn weer allerlei verrassende kunstwerken te bekijken. Deze vijfde editie van Polderlicht is tevens de laatste.

Polderlicht is een tweejaarlijkse wandelroute in de avonduren, langs zo'n twintig kunstwerken. Lichtobjecten, videoprojecties, geluidssculpturen... er is van alles te zien en te horen. De meeste kunstwerken zijn speciaal gemaakt voor in het Polderweggebied. Het project belicht op artistieke wijze de vele veranderingen in het gebied.

Mede-organisator Loes Diephuis: "Het Polderweggebied ligt er iedere keer weer anders bij en dat maakt dat elke editie van Polderlicht verschilt van de vorige. Dat geldt nu meer dan ooit want de laatste twee jaar is het heel hard gegaan: het stadsdeelhuis, het CBK, het Muziekmakerscentrum en de Brede School hebben inmiddels hun deuren geopend en zijn verbonden door echte straten, met echte lantaarnpalen.

Het Polderweggebied –Oostpoort- wordt inderdaad steeds meer een gewone buurt. Is dat de reden dat dit de laatste editie van Polderlicht is? Diephuis: “Inderdaad. Onze achterliggende gedachte is altijd geweest om de ontwikkelingen in het Polderweggebied te ontsluiten voor het publiek. Het gebied is inmiddels dusdanig toegankelijk dat wij over twee jaar niet meer nodig zijn.”

Ze vervolgt: “Hoe dan ook, om die typische Polderlicht-sfeer neer te zetten -een beetje obscuur en ook intiem- tussen al die grote nieuwe gebouwen, dat wordt een grote uitdaging dit keer. Daar staat tegenover dat het nieuwe Centrum Beeldende Kunst het meest stijlvolle informatiecentrum wordt dat we ooit hebben gehad. En we hebben nog meer 'binnenlocaties': ook in het Muziekmakerscentrum en in de Wethouder Verheij-sporthal komen kunstwerken te staan – en dat is meteen een leuke aanleiding om in die gebouwen eens rustig rond te kijken.”

De vijfde en laatste editie van Polderlicht vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober, van 19.00 tot 24.00 uur. De toegang is gratis. In de Dwars van begin oktober treft u het hele programma aan.
(Martien van Oorsouw; foto: Rachel de Boer)