maandag 24 augustus 2009

klanksluis? eindpunt...


De leiding van Radio 6 heeft in al haar onwijsheid besloten om van de zender een pure jazz-zender te maken (gaap...) Dat betekent dat de experimentelere VPRO-programma's Folio (electronische muziek), Supplement (allerlei muzikale dwarsstraten), de Wissel (underground uit de jaren '60 en '70) en Dwars (nu-folk en drones) per 1 november a.s. moeten verdwijnen. Niet dat we nachten opbleven om al dit moois te beluisteren (het meeste is gelukkig on demand terug te luisteren op internet), maar we betreuren die keuze uiteraard zeer.

Folio-samensteller en Neerlands grootste pleitbezorger van electronische muziek Peter van Cooten maakte voor de eerste editie van Polderlicht (in oktober 2001 alweer) twee spannende ambient-mixen vol ijle melodie├źn, onbestemde geluiden en het nodige kikkergekwaak...
'Klanksluis' was te horen in en rondom de Beijersweg, 'Eindpunt' aan de Oranje Vrijstaatkade, op de plek waar ooit de tramremise stond. Beide mixen zijn -samen met nog veel meer fraais- terug te luisteren op van Cooten's website.