dinsdag 22 september 2009

oproep voor filmmakers


Als vrijwilligers van Chasse Cinema, onderdeel van het Bredase Chasse Theater, hadden Florus Groenewegen en Marlies van Weelden behoefte om iets anders te laten zien naast de arthouse films die in het filmhuis vertoond werden. Ze wilden filmhuis- en theaterbezoekers prikkelen met nieuwe beeldend, beelden die aan het denken zetten, de grenzen opzoeken, aan het lachen maken en vertederen en verder doen kijken dan de filmneus lang is.

Het resultaat, Blindemuur, bestaat nu zes jaar en is inmiddels een begrip. Het is een open podium voor korte films in al haar gedaanten, van documentair, animatie, experimenteel tot registraties van performances. Het podium staat open voor zowel amateurs als professionals.
De films worden geprojecteerd op een grote witte wand in het hart van het theater. Het gaat om geluidloze films; die dienen dus een extra sterk beeldend karakter te hebben.

Voor het programma van 2009-2010 is Blindemuur op zoek naar nieuwe films. Een deelnameformulier is te downloaden van hun website.