dinsdag 20 oktober 2009

een lange dag vol fijne kunst


Hier een suggestie voor een goed gevulde dag vol (post-)moderne kunst, waarbij ook de innerlijke mens niet wordt vergeten. En dat allemaal in Amsterdam-Oost. Zowel op a.s. zaterdag als op a.s. zondag mogelijk.

U begint in Huize Frankendael aan de Middenweg. In dit statige 17e-eeuwse buitenhuis start de tentoonstelling The Living, met videowerken uit de collectie van het Stedelijk Museum. Het betreft dan ook grote namen: Peter Bogers, Sam Taylor Wood, Marijke van Warmerdam (foto), Douglas Gordon, Ulay en Marina Ambramoviç en Job Koelewijn.

Na deze tentoonstelling is het tijd voor een wandeling door het Park Frankendael. Het recentelijk opgeknapte park kent o.a. een prachtige baroktuin en een grote vijver vol allerlei watervogels: een oase van rust in de woelige stad.

Dan loopt u via de Middenweg naar het Polderweggebied. Grand Café Arts & Foods, onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhuis, biedt dit weekend een speciaal Polderlicht-menu aan. Voor 16,50 euro geniet u een driegangen-menu waarbij -geheel in stijl- zeer donkere en heel lichte kleuren elkaar afwisselen. Samen met een goed glas wijn of een lekker biertje dé opmaat voor een bezoek aan Polderlicht. Reserveren? 020-2535554.

Intussen is het buiten donker geworden... en is het tijd voor Polderlicht! Maar dát wist u al.