maandag 1 november 2010

zomaar wat dingetjes...


1. Vanaf aanstaande zaterdag is lichtstad Eindhoven acht dagen lang in de ban van de vijfde editie van het geweldige lichtkunstfestival Glow. De organisatie heeft ons afgelopen voorjaar benaderd, met als resultaat dat er maar liefst vijf 'Polderlicht-kunstenaars' meedoen (Har Hollands, Erik Groen, Bart Prinsen, Mark Bain en Jeroen Glas... yep, allemaal mannen.) Glow is gratis toegankelijk, begint zo ongeveer bij de uitgang van het NS-station en is al gauw goed voor twee, drie genoeglijke en vooral interessante uren. Zéér de moeite waard dus.

2. Op VPRO's 3voor12 staat een mooi, uitgebreid interview met onze held Brian Eno. De inmiddels 62-jarige ambient-pionier bracht zojuist de cd Small Craft On A Milk Sea uit. De hier en daar opduikende, ratelende beats zijn helemaal van nu en het nummer 2 Forms Of Anger eindigt zowaar met fijne, opgefokte gitaar-noise. De rest van de overwegend korte, soms wat schetsmatige nummers zijn lekker atmosferisch en doen denken aan 's mans Music For Films uit 1978. Van ons mag dat een aanbeveling heten. Maar oordeel vooral zelf.

3. De contouren van ons nieuwe Polderlicht@home-project komen langzamerhand aardig in zicht. De meeste kunstenaars zijn inmiddels bekend; het wordt een leuke mix van (Polderlicht-)bekenden en nieuwe namen. En op twee na hebben we nu ook alle benodigde privé-adressen bijeen. Dat betekent dat Het Grote-Kunstenaars-Koppelen-Aan-Locaties-Spel is begonnen. Meer nieuws hierover volgt snel....