donderdag 13 januari 2011

terugblik@home [10]


Zevenendertig bezoekers van polderlicht@home hebben de moeite genomen om ons enquête-formulier in te vullen en terug te sturen. De antwoorden leiden tot de volgende conclusies:

Het concept achter het project wordt hoog gewaardeerd. Menigeen geeft het rapportcijfer 10(!), niemand geeft lager dan een 7. Het gemiddelde cijfer is maar liefst een 8,9. Wauw! Het gemiddelde niveau van de kunstwerken krijgt een iets lager maar -gezien de grote diversiteit- nog altijd zeer behoorlijk rapportcijfer, een 7,5.

Smaken verschillen, zo ook die van onze bezoekers. Zo blijkt bijvoorbeeld dat velen het filmpje No No No van Elodie Pong in Kringloopbedrijf De Lokatie (foto) niet erg waardeerden, terwijl anderen er juist heel enthousiast van werden. Over andere kunstwerken is men eensgezinder: de videofilm van Femke Moedt, de geluidssculptuur van Nico Parlevliet en de interactieve LED-kaarsjes van Tim Olden vielen bij 90% van het publiek in de smaak. En de bijdrage van Wiersma & Smeets vond iedereen geweldig.

Vrijwel iedereen beoordeelde de lengte van de route als precies goed, en ook de informatievoorziening vonden de meesten goed. En stel dat we volgend jaar wéér een project als dit organiseren, dan wil de helft van de respondenten best wat méér betalen dan vijf euro, en geven net zo veel mensen aan dat ze best gastvrouw- of heer willen zijn! Kortom, allemaal verheugende uitkomsten!

Oh ja, en nog even dit: Marie Meeusen is Belgische en woont in Amsterdam. Op haar blog Huiverinkt schrijft ze wat ze hier zoal voor haar kiezen krijgt. Klappen op haar schouders bijvoorbeeld. Kusjes op haar voorhoofd. Of een kaartje voor polderlicht@home...