dinsdag 20 september 2011

een ideale zondagmiddagbesteding


In het kader van festival De Rode Loper houden drie eigengereide kunstenaarsinitiatieven aan en rond de Amsterdamse Wibautstraat 'open huis': Skybox, Planetart en wij met onze Inkijk-galerie.

1. Amsterdams allerkleinste galerie Skybox is gevestigd in broedplaats Marci Panis aan de Marcusstraat 46-52, op een steenworp van de Wibautstraat. Skybox toont multimediakunst van oprichters Yarre Stooker en Siree van der Velde. Naar eigen zeggen brengt Yarre Skybox terug naar menselijke proporties terwijl Siree aftelt naar het nulpunt.

2. Het eigengereide PlanetArt zit op de begane grond van het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat 150. Initiatiefnemers Viola en Kees tonen de videofilm Les Religions Sauvages, een duizelingwekkende, continuë collage van animaties uit alle hoeken van de aardkloot, een joyride voor de ogen en oren, die de zintuigen en de fantasie niet onberoerd laat: lelijk, blasfemisch, obsceen en anarchistisch. Ideaal voor de zondagmiddag kortom.

3. Omdat wegens werkzaamheden aan metrostation Wibautstraat onze ruimte nog steeds gesloten is, kunnen wij van Etalagegalerie Inkijk geen expositie laten zien. Zwaar k*t natuurlijk, maar niet getreurd: we hebben een alternatief in de vorm een soort eh.. 'guerilla-aktie' die te maken heeft met onze subsidie en uw belastinggeld. We zitten voor de gelegenheid in de zuidhal van het metrostation: ietsjes links van het Volkskrantgebouw.

Linkse Hobbies aan de Wibautas is op zondag 25 september van 13.00 tot 18.00 uur. U bent op alledrie de locaties van harte welkom om een praatje te maken en een glaasje met ons te drinken. De toegang is gratis, dus wat let u.