woensdag 7 januari 2015

wij zijn charlie hebdo!

http://www.charliehebdo.fr/index.html

reminder: jozef van wissem @ cbk amsterdamAllemaal leuk en wel, die lichtjes in zo'n park, maar er is méér op de wereld. Zoals de muziek van Jozef van Wissem. Ooit gitarist van Mort Subite, de eerste Maastrichtse punkband ooit; daarna ondermeer uitbater van een obscure Groningse kroeg en anno nu woonachtig te New York en een gevierd (film-)muziekcomponist en luitspeler, zij het nog steeds met een punk-attitude. Het lijkt met alle Parklicht-gedoe nog ver weg maar eind volgende week, op zaterdag 17 januari, organiseren wij een intiem luitconcert van Van Wissem in CBK Amsterdam. De avond begint om 20.30 uur (deuren 20.00 uur) en zal worden geopend met een spannende ambient/drone-set van Sietse van Erve, oftewel Orphax. En er zijn nog kaarten! Ze kosten € 6,50 en u kunt reserveren door een mailtje te sturen.

Voor de in experimentele muziek gespecialiseerde website Secret Thirteen maakte Jozef van Wissem een erg mooie muziekmix. Die begint met minimal van Arvo Pärt en Terry Riley en eindigt met een laatmiddeleeuwse luitcompositie. Ertussenin het helse gekrijs van Diamanda Galás, obscure Neder-wave en het onvolprezen Tuxedomoon. Ideaal als opmaat naar het concert! En hier te beluisteren.

(De timing is toevallig, maar met het concert van Jozef van Wissem wordt een tijdperk 'uitgeluit'. Het vindt namelijk plaats op de laatste avond van de Japans/Nederlandse expositie Uchinokoto die, dankzij het bezuinigingsbeleid van het nieuwe stadsdeelbestuur, de laatste expo is die het CBK zelf mag organiseren...)