zaterdag 10 januari 2015

opium voor het volk


Zo blijkt dezer dagen maar weer eens dat er geen groter gif bestaat dan religie. Als de war on drugs zich dáár nou eens tegen zou keren! Zoveel misère vanwege een denkbeeldige ‘god’ terwijl er ook zulke mooie dingen voortkomen uit de menselijke fantasie. Nu religie definitief heeft afgedaan, is het aan de kunst om troost en hoop te bieden. Een hele verantwoordelijkheid op de tengere artistieke schoudertjes, maar zeg nu zelf: veel erger kan het niet worden. Hoog tijd dus om pastoors, gurus, imams en rabbis te vervangen door kunstenaars en kerken, moskeeën en tempels te slopen verbouwen tot musea. Hoog tijd voor een wereld vol kunst, muziek, verwondering en magie... en zónder slachtoffers. Ach ja, dream on...
Op de foto: It's all in the nature is Robert Roelink's bijdrage aan ons Parklicht-project. Ook vanavond en morgenavond -van 17.00 tot 22.00 uur- nog te zien in Park Frankendael te Amsterdam-Oost (als-ie intussen niet is weggewaaid...)

parklicht | nog twee avonden!


Te zien dat er ondanks het hondenweer continue groepjes mensen, over hun doorweekte plattegrondjes gebogen, door Park Frankendael liepen was een uiterst welkome opsteker. We zitten op de helft: nog twee avonden te gaan en dan is Parklicht alweer voorbij. Kom vooral nog even kijken naar het poëtische Unicellular van Esther Hoogendijk (foto) en vijftien andere lichtinstallaties.

Parklicht - lichtkunst in Park Frankendael | donderdag 8 t/m zondag 11 januari van 17.00 tot 22.00 uur | Toegang gratis | Download hier de plattegrond.