woensdag 5 oktober 2016

galmgitaar en groeigedicht


Komende zaterdagmiddag wordt Wim Vonks Ontroerwoud opgeschrikt opgeluisterd door de even volumineuze als dromerige gitaarpop van Deutsche Ashram, bestaande uit multi-instrumentalist Ajay Saggar en zangeres Merinde Verbeek. Zij spelen eigen composities waarin krautrock-en shoegaze-invloeden worden gecombineerd met Cocteau Twins-achtige melodieën en een bijpassend wijds geluidsbeeld. Hun debuutelpee Deeper And Deeper staat op het punt van verschijnen en klinkt precies zoals de titel belooft. En dat is nog niet alles: want ook G.W. Sok treedt aan. Na dertig jaar zijn activistische teksten (de man heeft het hart op de goede linkse plek) te hebben gezongen gedeclameerd in de legendarische punkband The Ex, hield Sok het voor gezien. Maar rustiger kreeg hij het niet: momenteel verzorgt hij de vocalen in meer dan tien (!) verschillende bands, waaronder King Champion Sounds en Cannibales et Vahinés. Solo brengt hij Nederlandstalige gedichten die zowel bijtend als grappig zijn. Wij verheugen ons met name op zijn 'groeigedicht', dat voor elk optreden wordt uitgebreid en ondertussen nauwelijks nog op één kant van een ouderwetse vinylplaat past. E.e.a. begint om 14.30 uur, wees welkom maar kom op tijd!

Stichting Polderlicht presenteert: Ontroerwoud – een project van Wim Vonk in CBK Amsterdam, Oranje-Vrijstaatkade 71 | 1093 KS Amsterdam
8 september t/m 22 oktober | woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (donderdags tot 20.00 uur) | Gratis toegang – donatie voor optredende acts.