zaterdag 4 augustus 2007

zone3


Het loopt momenteel lekker met de voorbereidingen van Polderlicht. De meeste kunstenaars hebben inmiddels een idee en/of een lokatie, de promotie-aktiviteiten beginnen op te starten en we hebben zowaar even geen financiƫle problemen. Dat is wel 's anders geweest! Toen we het project voor het eerst op poten aan het zetten waren -in 2001- verliep dat tamelijk chaotisch. We hadden nauwelijks een idee waar we aan begonnen en wat daar allemaal bij komt kijken; we moesten het organisatie-wiel nog uitvinden.

Die eerste keer speelde zich af in een kantoortje in een allang gesloopt bedrijfspand aan de Polderweg, bij Zicht Op Oost, alwaar 'onze' Loes werkzaam was als 'buurtkunstenaar'. Het bedrijf hield zich bezig met toezicht en beveiliging, schoonmaak, beheer en onderhoud van de openbare ruimte, en Loes was er nogal een buitenbeentje.

Om een lang verhaal kort te maken: Polderlicht werd ondergebracht in een stichting, Loes werkte een tijdje voor het stadsdeel en Zicht Op Oost werd Zone3. Het bedrijf is na een aantal omzwervingen weer terug in Oost en wordt nu geleid door de sympathieke Martin Heuzeveldt. Wat dat nog met Polderlicht te maken heeft? Welnu, Zone3 heeft ons het geweldige aanbod gedaan om de (nacht-)bewaking van een 'moeilijk' deel van het Polderlicht-terrein voor haar rekening te nemen. Martin, bedankt!