zondag 7 oktober 2007

kijk, daar hangt een interimodule!


Het is een stevige kartonnen kaart op A4-formaat, aan de voorkant bruinzwart met wat vlekjes erin, aan de achterkant knaloranje. D'r zaten vier etalagespelden bij en de instructie om de kaart zó aan te brengen dat-ie een paar centimeter van de muur hangt. Dat doet-ie nu al een paar dagen en het ding blijft continue de aandacht trekken; als een zwart gat waar je blik naartoe wordt gezogen. Zelfs in het halfdonker 'werkt' het.

De kaart is de uitnodiging voor een tentoonstelling van de Iraanse, in Den Haag residerende kunstenaar Navid Nuur in het Haagse Stroom. En als die tentoonstelling net zo goed is als de uitnodiging, dan is-ie zeker de moeite waard. Nuur is een 'denker-kunstenaar': zijn installaties, tekeningen en (licht-)objecten zijn eigenlijk een soort denkmodellen. Hij noemt zijn werken dan ook interimodules: module staat voor denkvorm, en interim voor tussenfase, voor het bevroren moment in het denkproces. De tentoonstelling heet The rise of "RE", begint a.s. zaterdag en loopt t/m 2 december.

Overigens is Stroom Den Haag inmiddels één van onze vaste sponsors: net als vorig keer worden de honoraria en onkosten van de deelnemers uit de hofstad (dat zijn dit keer Arno Scheper, Simone van den Heuvel en MAM) door hen gedekt.

een goed begin...


Langzaam maar zeker beginnen de voorbereidingen voor Polderlicht op gang te komen. Hier ziet u kunstenaar Matthijs Muller, zwaar beladen met allerlei elektronica, op weg naar 'zijn' lokatie in het Polderweggebied.