donderdag 3 september 2009

polderlicht in het cbk


Zat de Artotheek Oost al in een jaloersmakend mooi pand in de Oosterparkbuurt, onder de naam Centrum Beeldende Kunst (CBK Amsterdam) zit men nu nog véél beter in het vooralsnog allermooiste stuk Polderweggebied: een remake van de aloude tramremise aan de Oranje Vrijstaatkade. Liefst duizend vierkante meter aan expositieruimte biedt het CBK de gelegenheid om haar aktiviteiten stevig uit te breiden. Naast kunstuitleen wordt er gewerkt aan kunsteducatie en ingehaakt op tijdelijke kunstprojecten. Zoals dat van ons.

Het CBK gaat deel uitmaken van de Polderlicht-route: er worden kunstwerken opgesteld en performances opgevoerd. Daarnaast zal de locatie functioneren als centraal informatiepunt van Polderlicht. Wie meer wil weten over 'onze' kunstenaars en/of de ontwikkelingen in het gebied, kan hier terecht. Er zijn catalogi, ansichtkaarten en cd-roms van deelnemers te verkrijgen, alsmede dvd's van vorige Polderlicht-edities.

En dat is nog niet alles: het CBK grijpt de gelegenheid aan om een eigen kleine maar fijne tentoonstelling te laten zien van lichtkunstwerken uit de eigen collectie. Met werk van Femke Schaap, Pink, Jeroen Henneman (de man van het nabijgelegen Theo Van Gogh-monument), Nel Haringa, Sef Peeters (foto) en Madeleine Hooykaas.