donderdag 15 maart 2012

no future@inkijk mini-filmfestival


Morgen is het alweer de laatste dag van een weekje No Future-voorleessessies in onze Inkijk-galerie in metrostation Weesperplein. Soms was het een rommeltje, soms was het wat (te) luidruchtig, een enkel keer kwam er niemand opdagen... maar meestal werkte het goed. Zoals vanochtend, toen Mecano-zanger Dirk Polak voordroeg uit zijn egodocument en daarbij werd begeleid door de zachte, metalige klanken van een (ons onbekende) hang-speler. Al met al was het een experiment, en wat ons betreft is het tamelijk geslaagd.

Morgen -vrijdag- is dus de laatste dag, en die sluiten we af met een spontaan Ultra-filmfestivalletje. Etalagegalerie Inkijk is dan voor één avond de kleinste (acht stoelen!) en underground-ste bioscoop van Amsterdam. Speciaal voor de gelegenheid doet Gert 'Vido Liber' Verbeek een greep uit zijn immer uitdijende dvd-collectie: op het programma staat in elk geval de maffe Duitse rolprent Decoder, met o.a. William Burroughs, FM Einheit, Christiane F. en Genesis P. Orridge... de liefhebber van "eighties alternatief" weet dan genoeg.

Het filmfeestje begint om 19.30 uur; uitgeverij Lebowski trakteert op een drankje. En oh ja, we hebben geen vergunning... dus als het GVB halverwege de stekker er uittrekt, dan beschouwt u dat ook maar als punk.