woensdag 28 september 2016

his life in the bush of ghosts


Tot de opvallendste aspecten van Wim Vonks Ontroerwoud behoren de vele Afrikaanse beelden en maskers. Het grootste deel daarvan komt uit de collectie van antropoloog, mensenrechtenactivist en levende legende Klaas de Jonge en is afkomstig uit Oostelijk Congo. Daar werkte De Jonge ondermeer in het gevangeniswezen en hield hij zich bezig met het helpen oplossen van lokale conflicten. Bij wijze van mentaal tegenwicht voor de horrorverhalen van slachtoffers en daders van extreem geweld begon hij Afrikaanse kunstvoorwerpen te verzamelen. De anekdotes die de verkopers over de objecten vertelden waren daarbij net zo belangrijk als het uiterlijk ervan. Klaas de Jonge is morgenavond van 18.00 tot 19.00 uur in het CBK aanwezig om te vertellen over zijn verzameling Afrikaanse kunst in het algemeen en een aantal specifieke stukken in het bijzonder. De toegang is gratis, wees welkom! 

Stichting Polderlicht presenteert: Ontroerwoud – een project van Wim Vonk in CBK Amsterdam, Oranje-Vrijstaatkade 71 | 1093 KS Amsterdam
8 september t/m 22 oktober | woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (donderdags tot 20.00 uur) | Gratis toegang – donatie voor optredende acts.