maandag 5 oktober 2009

pluspunten


Naast het 'reguliere' programma (21 kunstenaars op 26 lokaties) biedt Polderlicht een drietal extra's. We noemden al de kleine maar fijne expositie met lichtkunstwerken uit de eigen collectie die het CBK u zal voorschotelen.

Kunstenaars Petra Veenstra en Merel Nip gaan met de kids van 'Kunstmagneetschool' Brede School De Kraal aan de slag. Het project Helios laat de kinderen werken met fotografie, tekenen en tekst. De resultaten worden op een sheet geprint en geplakt op een plastic melkfles met een lampje er in. Klinkt wellicht een beetje mwoah, maar zet alle resultaten bij elkaar en het effect is imponerend: zie bovenstaande foto.

En dan is er nog (theater-)lichtvormgever Johan Vonk. Die pakte tijdens Polderlicht 2003 de voorgevel aan van het Montessori College Oost. Met fabelachtig resultaat. Dat vond Vonk zelf ook, en wel in dusdanige mate dat het gebouw en de (licht-)mogelijkheden die het biedt jarenlang door zijn hoofd zijn blijven spoken. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een presentatie van de nieuwste lichttechnieken. De presentatie, die Vonk realiseert in samenwerking met de Technische Unie, is bedoeld voor profi's uit de (licht-)architectuur, maar blijft gedurende het hele Polderlicht-weekend, speciaal voor u, te zien.